Martingale systém

Martingale systém

Martingale systém je jednou z najstarších stratégií hrania hazardných hier. Bol vymyslený v 18. storočí vo Francúzsku pre hru panna alebo orol, kde šanca na výhru je zakaždým 50%. Onedlho bol aplikovaný do hry ruleta, kde pravdepodobnosť padnutia čiernej alebo červenej farby sa tiež blíži k 50 %. Patrí k najobľúbenejšej stratégií mnohých profesionálnych hráčov rulety.

Základné princípy Martingale systému pri hraní rulety

Základný princíp pri hraní rulety je jednoduchý. Martingale stratégia hovorí, že na začiatku treba vsadiť napr. 1 euro na červenú alebo čiernu farbu. Ak hráč vyhrá, získava 2 eura a teda má zisk 1 euro. Ak hráč prehrá, svoju stávku vždy zdvojnásobí, napríklad:

  • 1. stávka na čiernu 1 EUR ... výsledok červená = prehra
  • 2. stávka na čiernu 2 EUR ... výsledok červená = prehra
  • 3. stávka na čiernu 4 EUR ... výsledok červená = prehra
  • 4. stávka na čiernu 8 EUR ... výsledok červená = prehra
  • 5. stávka na čiernu 16 EUR ... výsledok čierna = VÝHRA

Hráč vsadil spolu 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 EUR a na konci vyhral 32 EUR. Má teda zisk 1 euro, a môžete začať hrať odznova. Samozrejme nemusíte začínať so sumou 1 euro, spodnú štartovaciu hranicu si stanovujete sami.

Výhody a nevýhody hrania rulety pomocou Martingale stratégie

Pri nekonečných zdrojoch znamená Martingale systém istú výhru. Nevýhodou je že hráč má pri hre obmedzené zdroje. A i keď pravdepodobnosť mnohonásobnej prehry po sebe je takmer nulová, vždy existuje, a pri exponenciálnych stávkach by mohla mať pre hráča katastrofálne následky. Preto sa pri Martingale stratégií takmer isté očakávané príjmy vyrovnávajú minimálnemu riziku prehry. Ak sa rozhodnete hrať podľa tejto stratégie, majte na kasínovom účte vysokú sumu, aby ste mohli vykrývať aj viac po sebe nasledujúcich prehrávajúcich kôl.

Ruleta