Parlay stratégia

Parlay stratégia

Parlay systém je veľmi agresívna stratégia rulety. Dokážete pomerne za krátky čas s relatívne malým kapitálom vygenerovať vysoké zisky. Táto možnosť je samozrejme kompenzovaná aj vyššou mierou rizika a pravdepodobnosťou prehry. Ale na rozdiel od Martingale systému, počas hrania neriskujete prehru vysokej čiastky.

V rulete je vysoká pravdepodobnosť, že vo výsledkoch jednotlivých kôl sa budú farby striedať. Samozrejme nestriedajú sa každé kolo, ale viacmenej pravidelne. Každý hráč rulety vie, že nie je nič výnimočné, keď padne rovnaká farba aj 6x po sebe. Parlay stratégia sa nesnaží tomuto trendu vyhnúť, ale práve naopak ho využíva.

Základné princípy Parlay systému pri hraní rulety

Základom Parlay systému je pyramídový princíp. Stále vsádzate na rovnakú farbu. Ak vyhráte, v nasledujúcom kole výhru vsádzate spolu s pôvodným vkladom. Pri prehre začínate od začiatku. Môžete si sami určiť dĺžku progresie, (teda počet výherných stávok idúcich po sebe, po koľkých končíte hru). Vo všeobecnosti sa odporúča dĺžka progresie 4, ku štyrom opakovaniam farby totiž dochádza relatívne často. Pri 4 rovnakých farbách, pri prvej stávke 2 EUR by ste získali:

  • 1. Stávka na čiernu 2 EUR … výsledok čierna = výhra 2 EUR
  • 2. Stávka na čiernu 4 EUR … výsledok čierna = výhra 4 EUR
  • 3. Stávka na čiernu 8 EUR … výsledok čierna = výhra 8 eur
  • 4. Stávka na čiernu 16 EUR … výsledok čierna = výhra 16 eur

Na začiatku sme vložili iba 2 eura, ktoré počas celej série riskujeme. V prípade výhernej série ale máme možnosť získať 2 + 4 + 8 + 16 = 30 EUR, čo je 15 násobok vkladu.

Výhody a nevýhody hrania rulety pomocou Parlay stratégie

Parlay stratégia je riskantná, pravdepodobnosť 4 po sebe idúcich farieb nie je veľká. Ale toto riziko je vykompenzované malým začiatočným kapitálom ktorý riskujeme a prípadnou vysokou výhrou.

Ruleta